اشتباهات رایج درس خواندن در فصل امتحانات
فصل امتحانات، زمان دلپذیری برای دانشجویان و دانشآموزان نیست. آنها باید در زمانی کوتاه خود را آماده کنند و برای رسیدن به آمادگی لازم، گاهی اوقات ناچار از مطالعه حجم زیادی از دروس هستند. حجم زیاد درس و زمان کوتاه، کار را برای غالب آنها بسیار دشوار میکند. البته این کار دشوار میتواند تبدیل به ماموریتی ناممکن شود اگر قرار به استفاده از روشهای اشتباه در زمان مطالعه باشد.
حذف زمان استراحت یکی از شایعترین اشتباهات در زمان درس خواندن است.
چرا هنگام امتحانات دچار فراموشی میشویم؟
فکرش را بکنید، کلی مرارت کشیده و با درس خواندن زیاد خودتان را برای امتحانات آماده کردهاید، اما حالا که سر جلسه امتحان حاضر شدهاید، متوجه میشوید کهای دل غافل تمام مطالب را از یاد بردهاید! هنگ کردن سر جلسه امتحان و فراموش کردن دانستهها هنگام آزمون یکی از متداولترین اتفاقات روی کره زمین است، برای همین هم ما این جا به شما میگوییم چرا سر جلسه امتحان، دچار فراموشی میشوید و چطور باید با این مسئله روبهرو شوید.
اضطراب زیاد:
متاسفانه قبل از شروع امتحان، اضطراب زیادی را تجربه میکنیم و به همین دلیل هم وقتی سر جلسه امتحان هستیم، احساس میکنیم ذهن مان خالی شده است و هیچ چیز یادمان نمیآید که این موضوع منجر به عصبی شدن در جلسه امتحان، افزایش ضربان قلب و سردرد می شود. بهتر است آرام باشید و با چند نفس عمیق نگذارید استرس بر شما غلبه کند و باعث خراب شدن نتیجه امتحان تان شود.
محیط استرسزا:
بیشتر افراد برای مطالعه، مکانهای آرام و راحت را در نظر میگیرند تا تمرکز کافی برای درس خواندن داشته باشند، در حالی که استرس و داشتن دغدغه هنگام امتحان جزو طبیعت آن محسوب میشود و آرامش شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بعضی از دانشآموزان نمیتوانند با چنین فضایی در طول جلسه امتحان ارتباط برقرار کنند و مطالبی را که از قبل در ذهن خود ذخیره کردهاند به یاد نمیآورند.
روش اشتباه در مطالعه:
کارشناسان آموزشی عقیده دارند افرادی که فقط یک بار مطالعه کردهاند، نمیتوانند بخشی از اطلاعات را به یاد بیاورند و آن دسته از دانشآموزانی که روش اشتباهی برای مطالعه انتخاب و تنها به خواندن خلاصه درسها و رئوس مطالب بسنده کردهاند، سر جلسه امتحان هنگ میکنند!
ذخیره شدن اطلاعات در حافظه کوتاهمدت:
اگر اطلاعات در طول امتحان قابل دسترسی نیست، دلیلش این است که دانستههایتان در حافظه بلند مدت ذخیره نشده است. تمرین نکردن زیاد، یکنواختی در مطالعه یا مطرح نکردن سوالات متداول در حین درس خواندن میتواند فرایند ذخیرهسازی اطلاعات در ذهن را با مشکل جدی مواجه کند تا آن جا که در جلسه آزمون احساس میکنیم ذهنمان خالی است.
مطالعه چند ساعت قبل از امتحان:
اگر در طول ترم درس نخواندهاید، باید بدانید تلاش برای به دست آوردن اطلاعات جدید، آن هم چند ساعت قبل از شروع امتحان به شما استرس بیشتری وارد میکند و سر جلسه امتحان ذهنتان یاری نخواهد کرد.
فعال نبودن در یادگیری مفاهیم:
اگر شما هم از آن دسته آدمهایی هستید که علاقهای به شرکت در کلاسها، جلسات و مباحثههای علمی و کلامی ندارید، در جریان باشید که نمیتوانید از دانستههایتان هنگام آزمون استفاده کنید! متاسفانه دچار احساسات جعلی و اشتباه از دانستههای خود میشوید برای همین هم سر جلسه امتحان از به یاد نیاوردن اطلاعات ذهنیتان شوکه می شوید.
خواب کمتر از 6 ساعت:
اگر عادت دارید شب قبل از امتحان تا صبح درس بخوانید یا از شدت استرس خواب به چشم هایتان راه نمییابد باید بدانید عملکرد مغزتان را پایین میآورید و طبیعی است که مغزتان سر جلسه امتحان به جای یادآوری اطلاعات خودش را به خواب بزند. پس از خواب شبانه تان غافل نشوید.
اشتباهات رایج در درس خواندن
ساعات طولانی درس خواندن بدون استراحت:
حذف زمان استراحت یکی از شایعترین اشتباهات در زمان درس خواندن است. درس خواندن برای بیش از یک ساعت و در نظر نگرفتن زمانی برای استراحت در بین آن، در نهایت، کارایی شما را کاهش میدهد. پس حتی در فشردهترین حالت نیز زمانهای 10 دقیقهای استراحت به ازای هر ساعت مطالعه برای خود در نظر بگیرید.
به هم زدن ساعت خواب:
بدن هر کدام از ما ریتم مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن دارد. به صورت معمول، بدن ما حدود یکی دو ساعت بعد از بیدار شدن به نهایت کارایی خود میرسد. تغییر در این ریتم، کار غیرممکنی است و نیاز به زمان دارد. تغییرات ناگهانی و شدید در نزدیکی فصل امتحانات میتواند روی عملکرد شما تاثیر منفی بگذارد.
حذف خواب:
این را دیگر کافی است یک بار تجربه کرده باشید تا بدانید چه کار مخربی است. کم کردن بیش از حد ساعت خواب و استراحت شاید در ظاهر ساعت مطالعه شما را افزایش دهد اما در غالب اوقات کارایی شما را کاهش میدهد و در نهایت چیزی دست شما را نمیگیرد. مطالعات دانشگاه سنت لورنس درباره این موضوع به صورت اختصاصی نشان داده است که حذف خواب شبانه برای یک شب میتواند تاثیر منفی بر روی حافظه و قدرت استدلال ما تا چهار روز پس از آن داشته باشد.
خوردن زیاد قهوه یا نوشابههای انرژیزا:
دریافت زیاد کافئین میتواند علایم اضطرابی ایجاد کند، پس میزان دریافت کافئین خود را بیش از حد افزایش ندهید، چرا که روی خلق و خوی شما اثر میگذارد و کارایی شما را کاهش میدهد.
تعطیل کردن فعالیت بدنی:
درست است که ایام امتحانات زمان خوبی برای ورزش سنگین نیست اما بد نیست بدانید که 20 دقیقه ورزش سبک در روز میتواند به بهبود حافظه شما کمک کند، پس در این روزها ورزش را به صورت کامل تعطیل نکنید.
گوش دادن به موسیقی با کلام:
نتیجه همراه کردن درس خواندن با موسیقی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما در کنار آن، مطالعات نشان داده است که گوش دادن برخی از انواع موسیقی به صورت کلی روی عملکرد افراد در زمان مطالعه تاثیر منفی میگذارد. به عنوان مثال موسیقیهای باکلام گزینه خوبی برای زمانی که میخواهید چیزی را به خاطر بسپارید، نیستند یا موسیقیهای بلند ریتمیک در غالب اوقات به کاهش تمرکز منجر میشوند. در مقابل گوش دادن به موسیقیهای آرام به عنوان ابزاری برای کاهش استرس و حذف محرکهای صوتی محیط، مفید است.
چسبیدن به میز مطالعه ثابت:
هر چند جای ثابت داشتن برای مطالعه میتواند تا حدی از حواس پرتی جلوگیری کند اما برخی مطالعات پیشنهاد میکنند در محیطهای مختلف درس بخوانید. دلیل این موضوع نیز نحوه عملکرد مغز ما در به یادسپاری موضوعات است. مغز ما در زمان ذخیرهسازی اطلاعات، در کنار آن چه میخوانیم، محیطی را که در آن حضور داریم نیز به خاطر میسپارد و در نهایت در زمان امتحان با به یاد آوردن مکان مطالعه اختصاصی هر مبحث، بهتر میتواند موضوعات را به خاطر بیاورد.
منبع: روزنامه خراسان
منبع: روزنامه خراسان
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}